Ajankohtaista / TYKS Majakkasairaalaan NewTom Giano HR 3D

TYKS Majakkasairaalaan NewTom Giano HR 3D

18.01.2024

Majakkasairaalan hammaskuvantamisen henkilökuntaa: Iida Koho, Larissa Lamberg, Alina Altis, Sari Kantola,
Heidi Helin, Anne-Mari Ilo ja Viljami Jokihaka
(kuva: Kai Granqvist)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turun yliopistollinen keskussairaalakampus sai kaksi vuotta sitten uuden ja keskeisen lisäyksen: TYKS Majakkasairaalan eli T3-sairaalan. Majakkasairaala on lasten ja naisten sairaala, johon on myös keskitetty muun muassa Varsinais-Suomen hyvinvointialueen korva-, nenä- ja kurkkutautien hoito, suusairauksien hoito sekä erikoissairaanhoidon hammaskuvantaminen. Majakkasairaala tuottaa kuvantamispalveluja paitsi sairaalan vuodeosastoille, myös kotoa tuleville ajanvarauspotilaille. Majakkasairaalaan saavutaan kaikkialta Varhan alueelta, joten potilasmateriaali on siten monipuolista sekä vaativaa. Sujuvan kuvantamisen mahdollistaa Pohjoismaisessa mittakaavassa poikkeuksellinen järjestely: Majakkasairaalan kuvantamisyksikössä on vierekkäin peräti kolme hammaskuvantamishuonetta laitteineen. Yksi näistä laitteista tuli elinkaarensa päähän, joten uuden laitteen hankinta Majakkasairaalan korkean vaatimustason tarpeisiin tuli ajankohtaiseksi.

Järjestetyn tarjouskilpailun voitti NewTomin kombilaitteisto Giano HR 3D. Näin ollen TYKSistä tuli HYKSin jälkeen jo toinen yliopistollinen keskussairaala, johon laite on KKTT-ominaisuudella asennettu. Tarjouskilpailu järjestettiin erityisesti KKTT-laitteen hankintaa ajatellen. Kilpailussa painotettiinkin edellistä laitetta monipuolisempia kenttäkokoja, jotka mahdollistavat myös esimerkiksi KNK-diagnostiikan. Majakkasairaalan väki halusi hyödyntää tarjotun laitteen modulaarisen rakenteen ja tilasi laitteeseen myös panoraamatoiminnallisuuden suorakonversiodetektorilla, jotta laite palvelee parhaalla mahdollisella tavalla Majakkasairaalan tarpeita.

Majakkasairaalan henkilökunta onkin hyvin tyytyväinen uuteen laitteeseensa. Käyttäjiltä laite saa kiitosta paitsi selkeästä käyttöliittymästä, myös monista työnkulkua helpottavista tekijöistä kuten entistä harteikkaampien potilaiden kuvaamisen mahdollistavasta laajasta kaarroksesta sekä esteettisestä ja sulavalinjaisesta muotoilusta, joka tekee laitteen puhdistamisesta helppoa. Radiologit arvostavat laitteen kuvanlaadun lisäksi aMAR-metalliartefaktan poisto-algoritmia, joka heidän mukaansa toimii kerrankin niin kuin pitää. Erityiskiitokset henkilökunta haluaa osoittaa laitteen asennus- ja koulutustiimille. Toimivalla yhteistyöllä laitteen asennus ja käyttöönotto sujui tehokkaasti ja kitkattomasti. Lifemed toivottaa hammasröntgenin henkilökunnalle mukavia kuvaushetkiä Giano HR:n parissa.

 

Lisätiedot ja laite-esittelyt:

Tuotepäällikkö Kai Granqvist

040 775 0380, kai.granqvist@lifemed.fi