Ajankohtaista / Meilahden kampukselle toinen NewTom Giano HR

Meilahden kampukselle toinen NewTom Giano HR

04.12.2023

Kuvassa rh Sara Tzouvanis, vastuuhoitaja (kuva: Kai Granqvist)


Siltasairaalan Giano HR-kombilaitteen lisäksi tänä syksynä Meilahden kampusalueelle asennettiin jo toinen NewTomin hammaskuvauslaitteisto, tällä kertaa panoraama- ja kefalometriatoiminnallisuudella. Lippulaivamalli on varustettu edistyksellisellä DC³-suorakonversiodetektorilla, sillä Meilahden Tornisairaalassa kuvanlaadulle asetetaan erityisen korkeat vaatimukset. Suorakonversioteknologiassa säteilyinformaatio muutetaan suoraan digitaaliseksi signaaliksi ilman välivaiheita, tuottaen kuviin merkittävästi paremman kontrastin ja dynamiikan tavanomaiseen detektoriin nähden.

Tornisairaalaan tullaan hoitoon kaikkialta Suomesta ja siellä hoidetaan monipuolisesti kaikenikäisiä potilaita ja sairauksia. Monet kaikkein vaativimmista syöpä- ja elinsiirtoleikkauksista on keskitetty Meilahteen. Kuvanlaadun lisäksi laitteen käytettävyyden tulee siten olla huippuluokkaa, jotta se palvelee potilaiden ja henkilökunnan tarpeita mahdollisimman hyvin. Tähän Giano HR:n muotoilu on vastannut erinomaisesti: ”Arvostan laitteen laajaa pystysuunnan liikerataa. Kuvaamme paljon lapsia täällä, joten tarpeeksi alas laskeutuvasta kuvaustelineestä on meille paljon hyötyä”, kertoo laitteen vastuuhoitaja Sara Tzouvanis.

Monessa paikassa kehuja saanut reilu putkipään ja detektorin välinen etäisyys on huomattu myös Tornisairaalassa. ”Erityisen hyvänä pidän myös laajaa pyörähdystä, laite ei ota isollakaan potilaalla hartioihin kiinni. Meillä on tämän ansioista jopa kuvattu onnistuneesti potilas, jota ei aiemmin panoraamatekniikalla ole pystytty kuvaamaan”, Tzouvanis jatkaa. Laite on asennettu seinäkiinnitteisesti, joten ylimääräistä lattiajalustaa ei tarvita. Tämä tuo etua varsinkin istuvia potilaita kuvatessa: ”Seinäkiinnitteisen ja kapean pystypilarin ansiosta myös pyörätuolipotilaita on vaivaton kuvata”.

Italialainen NewTom on kartiokeilakuvantamisen edelläkävijä, joka lanseerasi maailman ensimmäisen KKTT-laitteen jo vuonna 1996. Nykyisin NewTomin portfolioon kuuluu kattava valikoima 2D- ja 3D -laitteistoja niin hampaiston kuin koko kehon kuvantamiseen. Giano HR:n monipuoliset kokoonpanovaihtoehdot ja laaja lisävarustevalikoima tekevät siitä erinomaisen ratkaisun kaikenlaisiin kuvausyksiköihin, pienestä klinikasta aina yliopistosairaalatasolle saakka.


Lisätiedot ja laite-esittelyt: tuotepäällikkö Kai Granqvist ja myyntipäällikkö Mikko Isoviita.