Ajankohtaista / HUS Diagnostiikkakeskuksen Siltasairaalan päivystysröntgeniin NewTom Giano HR 3D Professional

HUS Diagnostiikkakeskuksen Siltasairaalan päivystysröntgeniin NewTom Giano HR 3D Professional

01.06.2023

Keväällä 2023 toimitetun NewTom Giano HR 3D kombikuvauslaitteen käyttöönotto Siltasairaalassa lähestyy päätöstään. LifeMedin koulutustiimin ja HUS:in henkilökunnan yhteistyö muun muassa käyttökoulutuksen ja parametrien optimoinnin suhteen on sujunut jouhevasti. Laitteisto tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet sekä 2D- että 3D-kuvantamiseen ja sillä suoritetaan vaativia tutkimuksia aina onkologisista potilaista traumakuvauksiin. Erinomaisen kuvanlaadun lisäksi laitteisto on saanut kiitosta sujuvasta käytettävyydestä.

Röntgenhoitaja Laura Tähtinen arvostaa laitteen potilasystävällistä asettelua. "Tykkään tosi paljon, kuin pyörähdyksen kaari on niin laaja. Helpottaa huomattavasti asettelua, kun laite pyörii vaivatta harteikkaankin potilaan ympärillä", Laura sanoo. Myös moottoroitu leukatuki helpottaa työskentelyä: "Hyvin säätövaraa potilasasettelussa varsinkin KKTT-tutkimuksissa", Laura toteaa.

Italialainen NewTom on kartiokeilakuvantamisen edelläkävijä, joka lanseerasi maailman ensimmäisen KKTT-laitteen jo vuonna 1996. Nykyisin NewTomin portfolioon kuuluu kattava valikoima 2D- ja 3D -laitteistoja niin hampaiston kuin koko kehon kuvantamiseen. Giano HR:n monipuoliset kokoonpanovaihtoehdot ja laaja lisävarustevalikoima tekevät siitä erinomaisen ratkaisun kaikenlaisiin kuvausyksiköihin, pienestä klinikasta aina yliopistosairaalatasolle saakka.

Lisätiedot ja laite-esittelyt: tuotepäällikkö Kai Granqvist ja myyntipäällikkö Mikko Isoviita.

Kuvassa röntgenhoitaja Laura Tähtinen, kuvaaja Kai Granqvist